Du redder ingen ved å slutte å spise kjøtt…

Vel, miljømessig har det nok noe for seg å slutte å spise kjøtt. Kanskje helsemessig også, skal man tro på forskningen, men for dyra spiller det ingen rolle.

Jeg får stadig oppslag på facebook fra en gruppe som kaller seg Toronto Cow Save. De poster bilder hvor du ser snuten eller et øye til en gris eller ei ku som står inne i slaktebilen og skal avgårde. Det er hjerteskjærende, for du ser at dyra er redde.

Som tekst til bildet har de ofte: Jeg vil ikke dø. Jeg vil leve!

Om ei ku tenker på døden, vet ikke jeg, men utsagnet er litt tøvete. Kua og grisen får ikke leve selv om du slutter å spise kjøtt.

Hvis vi alle sluttet å spise kjøtt i morgen, ville samtlige kyr, griser, sau og kyllinger slaktes i overimorgen!

Og hvis etterspørselen forsvinner, forsvinner også dyra. Sikkert like greit å ikke eksistere, som å eksistere under elendige forhold – antakelig bedre også, siden man ikke har verken tanker eller følelser når man ikke eksisterer, men altså…

Ingen bønder gidder å holde buskap hvis de ikke skal tjene penger på dem. De er dyre i drift. Litt for dyre til å kun være til pynt og hygge.

Så altså; la gjerne være å spise kjøtt, det har du ikke vondt av (så lenge du setter deg skikkelig inn i hva kroppen din faktisk trenger av forskjellige næringsstoffer, fytonæringstoffer, makronæringsstoffer osv. og hvor du finner kildene), men ikke tro at du redder liv på den måten. For det gjør du ikke.

Bilderesultat for sad cow

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s