Alt i et øyeblikk (Summer at the lake)

alt-i-et-oyeblikkDette er en skikkelig «feelgood»-historie. Lett å lese, underholdende, koselig, morsom og litt vemodig.

Handlingen foregår i Oxford og ved Comosjøen i Italia.

Floriana Day er en 31 år gammel kvinne og autorisert turistguide i Oxford og trives godt med både livet og jobben. Beskrivelsene av Oxford og dens turistattraksjoner, som Christ Church College, hvor spisesalen på Hogworth har sin opprinnelse, og The Bodleian Library som også ble brukt i fire av filmene om Harry Potter gjør at jeg får lyst til å besøke byen. Jeg elsker bøker som tar med seg slike detaljer. Steder man selv kan besøke og kjenne igjen. Det gir historiene mer liv og troverdighet.

Boken starter med at Floriana mottar en bryllupsinvitasjon, fra ham hun anser som sitt livs kjærlighet – hennes tidligere beste venn i hele verden; Seb. Han har aldri ansett henne som noe annet enn sin beste venn og skriver at han gjerne vil ha henne der på sin store dag. De har ikke snakket eller sett hverandre på et par år, så dette setter Floriana helt ut og fører til en ganske dramatisk ulykke. Og hell i uhell; hadde det ikke vært for den ulykken hadde hun aldri møtt Miss Esme Silcox, en nydelig eldre dame som ikke legger fingrene i mellom, eller Adam Strong, en eiendomsutvikler som nylig har avsluttet et syv år langt forhold til Jesse. Eller, har blitt dumpet, er vel mer riktig.

Ingen av dem kjenner hverandre fra før, men Florianas ulykke fører dem sammen og de utvikler er fantastisk vennskap på tvers av alder og bakgrunn.

Brullypet til Seb og hans utkårede, Imogen, fører dem alle tre til Como. Adam sier ja til å bli med som Florianas «date» i bryllupet da hun nødig ville stille alene og singel, og Esme vil så gjerne tilbake til stedet hun tilbrakte en lang sommer som ung kvinne og hvor hun møtte og forelsket seg i teologistudenten Marco. Hun har aldri sluttet å tenke på ham, og vil så gjerne se igjen villaen hun og faren bodde i den sommeren, og kanskje finne ut av hvordan det har gått med hennes gamle flamme.

Boken byr på noen overraskelser underveis, og jeg ble så glad i hovedpersonene at jeg bare måtte lese og finne ut hva som ventet på neste side. Og da boken var slutt, ble jeg litt lei meg rett og slett. Jeg skulle så gjerne bare få fortsette å være flue på veggen i livene til disse tre nydelige menneskene. Erica James har gjort en god jobb med karakterene sine.

Boken er perfekt for innekvelder i sofakroken med stearinys, pledd og et stort krus med te. Jeg håper den blir filmet for jeg vil gjerne se den også. I rollene ønsker jeg meg Emilia Clark som Floriana, Dame Judy Dench som Esme og Michael Fassbender som Adam Strong. Det hadde vært perfekt.

 

Forfatter Erica James.

Bastion forlag 2014

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s